Opnieuw problemen met middengolfzender Radio Bloemendaal

Ook in de laatste maanden van uitzenden zorgt de middengolfzender van Radio Bloemendaal voor problemen. Door de hitte en extreme droogte is de zender uitgevallen. Het lukt technici echter niet om deze weer aan de praat te krijgen.

Opnieuw problemen met middengolfzender Radio Bloemendaal“Naast een draad tussen de masten ligt er onder de grond een groot metalen gaasnet dat deel uitmaakt van de gehele installatie”, legt Radio Bloemendaal uit op haar website.

Door de droogte is de capaciteit van het net te klein om een goede tegencapaciteit te bieden aan de antennedraad. De zender kan daarom zijn vermogen niet kwijt en stopt ermee.”

Radio Bloemendaal hoopte zaterdag op een flinke stortbui. Maar ondanks dat er wel regen is gevallen is de grond zo droog dat deze maar moeilijk vocht opneemt.

Radio Bloemendaal zendt al sinds 1924 uit op de middengolf en is in een straal van circa 30 km rondom Bloemendaal te ontvangen op AM 1116.

De afgelopen maanden had Radio Bloemendaal al meerdere keren problemen om uit te kunnen zenden via AM. Zo werd begin dit jaar door de zware storm één van de twee zendmasten neergehaald.

Nadat de zendmast een maand later hersteld was, begaf in maart de noodzender waarmee uitgezonden werd het. Maar ook na het inschakelen van de hoofdzender werd het begin mei weer tijdelijk stil op de middengolf door de harde wind.

Na de zomer stopt Radio Bloemendaal overigens geheel met uitzenden via de middengolf. Het station gaat zich volledig concentreren op internet met geluid en beeld en alle daarbij behorende terugluistermogelijkheden. Na verwachting worden de uitzendingen via de ether op 1 oktober gestaakt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email