Radio Drenthe wijzigt programmering per september

Radio Drenthe start komend najaar met een nieuwe radioprogrammering. Dit meldt het dagblad van het Noorden. Hoe deze er precies uit komt te zien is nog niet bekend. Naast een nieuwe programmering gaan meer presentatoren hun programma zelf schuiven.

We draaien al een aantal jaren met dezelfde programmering en het is goed de boel eens op te schudden,” aldus hoofdredacteur Dink Binnendijk tegen over het dagblad van het Noorden.

Een eerste stap naar een vernieuwde radioprogrammering werd onlangs al gezet met het aantrekken van René Steenbergen als nieuwe ochtendpresentator.

Daarnaast spelen ook bezuinigingen een rol. RTV Drenthe moet een miljoen besparen op een budget van 9 miljoen euro. En daarom gaan meer presentatoren hun programma zelf schuiven. Nu gebeurt dat vooral bij de uren waar de muziek de boventoon voert. De vrijgekomen technici worden ingezet voor locatie-uitzendingen.

Ook vervallen alle freelance-uren bij de redactie. In totaal verdwijnt er één vaste baan bij de radio: de radiovormgever.

Een andere verandering is dat het publiek meer opgezocht gaat worden in de vorm van locatie-uitzendingen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email