Skûtsje Journaal terug bij Omroep Max

[Update] Omroep Max besteedt vanaf 4 augustus opnieuw aandacht aan het skûtsjesilen. Twee weken lang ziet de kijker wedstrijdverslagen en reportages van het SKS kampioenschap skûtsjesilen in Friesland. Het Skûtsje Journaal is van 4 tot en met 17 augustus elke dag live te zien op NPO 1.

Na een eerste reeks uitzendingen in 2017, slaan Omroep Max, Omrop Fryslân en de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen opnieuw de handen ineen. Max-presentatrice Carrie ten Napel presenteert dagelijks het Skûtsje Journaal.

De kijker ziet daarin onder andere de wedstrijdverslagen, voorzien van commentaar van Age Veldboom. Hij is oud skûtsjeschipper en eigenaar van het Skûtsjemuseum.

Hij is schipper en meervoudig kampioen skûtsjesilen. Verder wordt door middel van reportages uitgelegd welke verschillende functies er aan boord en rondom het skûtsje zijn. Daarnaast wordt er in ingegaan op de historie van het skûtsjesilen.

In het programma zijn ook wedstrijdverslagen te zien, voorzien van commentaar van Eelke Dykstra. Te gast aan boord bij Carrie ten Napel zijn onder anderen Hans Wiegel, Ireen Wüst, Foppe de Haan en Miranda van Kralingen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email