Welke prominente Nederlander wordt deze zomer De slimste mens?

Wie wordt deze zomer De slimste mens? Vanaf maandag (16 juli) keert de kennisquiz ‘De slimste mens’ weer terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan.

Welke prominente Nederlander wordt deze zomer De slimste mens? In de eerste uitzending nemen acteur Cas Jansen, cabaretière Lonneke Dort en schaatser Jan Blokhuijsen het tegen elkaar op.

Een aantal andere opvallende namen onder de kandidaten zijn pianist Cor Bakker, VPRO presentator Tim den Besten, PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen, jurylid Heel Holland Bakt Robèrt van Beckhoven, Flikken Maastricht-acteur Sergio IJssel, SP-Kamerlid Peter Kwint en karateka / actrice Jaike Belfor.

De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering kijken dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. In ‘De slimste mens’ (elke werkdag om 20.25 uur op NPO 2) gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. [Radiowereld.NL]

Foto: Kro-Ncrv

Gerelateerde berichten