Govert van Brakel gestopt met radiomaken

NPO Radio 1-presentator Govert van Brakel (68) heeft zondagmiddag zijn allerlaatste radioprogramma gepresenteerd. Na 42 hangt Van Brakel zijn koptelefoon definitief aan de wilgen..

Govert van Brakel gestopt met radiomaken“Ik vond het altijd een eer en een genoegen om voor de radio te werken“, vertelde de presentator in de laatste minuten van het programma De Perstribune.

Heb ik met heel veel plezier gedaan. Tussen 1976 en 2018 ligt echt mijn radioleven

42 Jaar bij de Goeie Ouwe Radio (NCRV, NOS, MAX), het is mooi geweest. ‘Mooi’ in de fraaiste betekenis van het woord. Tijd voor nieuwe dingen. U hoort nog. Want, zoals TROS-oprichter en radiopresentator (de oudere heer) Joop Landré placht te zeggen: Alleen de duvel is oud…,” schreef Van Brakel op zijn Facebookpagina.

Van Brakel presenteerde tot zondag De Perstribune op Radio 1. Daarvoor werkte hij onder meer voor het NOS Radio 1 Journaal, Met het Oog op Morgen, Langs de Lijn en NCRV’s Hier en Nu. Ook stond hij twee keer met de radiomicrofoon aan de finish van de Elfstedentocht.

Van Brakel werd in 2016 in een uitzending van De Perstribune live onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Een paar dagen daarvoor had hij zijn 40-jarig jubileum bij de publieke omroep gevierd.

Bekijk hier het afscheid van Van Brakel op Radio 1. [Radiowereld.NL]