Indië-herdenking 2018 bij de NOS

Bij het Indisch Monument in Den Haag worden woensdag (15 augustus) de slachtoffers herdacht van de strijd tegen Japan in de Tweede Wereldoorlog. Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan, waardoor ook in het Verre Oosten de wapens zwegen. Daarmee kwam een definitief einde aan de Tweede Wereldoorlog.

De NOS zendt de herdenking aan het begin van de middag (12.15-13.45 uur) op NPO 1 rechtstreeks uit. 

Aan het begin van de avond (19.17-19.46 uur) volgt op NPO 2 een terugblik met gasten en reportages. De presentatie is in handen van Rob Trip.

Tijdens de herdenking legt premier Rutte een krans namens de regering, wordt de Indische Klok geluid en zijn er voordrachten. De herdenking eindigt zoals altijd met het defilé langs het Indisch Monument. In het avondprogramma blikt Rob Trip met gasten terug op de herdenking. [Radiowereld.NL]