Omroep Max start zaterdag met Skûtsje Journaal

Omroep Max besteedt vanaf zaterdag opnieuw aandacht aan het skûtsjesilen. Twee weken lang ziet de kijker wedstrijdverslagen en reportages van het SKS kampioenschap skûtsjesilen in Friesland. Het Skûtsje Journaal is van zaterdag 4 tot en met vrijdag 17 augustus elke dag live te zien om 19.00 uur op NPO 1.

Omroep Max start zaterdag met Skûtsje Journaal Tv-presentatrice Carrie ten Napel presenteert dagelijks het Skûtsje Journaal.

In het programma zijn onder andere de wedstrijdverslagen te zien, voorzien van commentaar van Eelke Dykstra. Hij is schipper en meervoudig kampioen skûtsjesilen.

Verder wordt door middel van reportages uitgelegd welke verschillende functies er aan boord en rondom het skûtsje zijn. Ook wordt ingegaan op de historie van de skûtsjes die meevaren in het kampioenschap. Te gast aan boord bij Carrie ten Napel zijn onder anderen Hans Wiegel, Ireen Wüst, Foppe de Haan en Miranda van Kralingen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten