Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 10 en Sublime in het teken van Aretha Franklin

Donderdagmiddag werd bekend dat de Queen of Soul, Aretha Franklin, op 76-jarige leeftijd is overleden. Daarom zal Edwin Ouwehand donderdagavond het laatste uur van zijn programma op Radio 10 volledig in het teken zetten van de soulzangeres.

Radio 10 en Sublime in het teken van Aretha Franklin Tussen 20.00 en 21.00 uur kunnen luisteraars hun favoriete nummers aanvragen en blikt het radiostation terug op haar leven met haar grootste en mooiste hits.

Sublime
Ook het landelijke radiostation Sublime draait de hele dag door tracks van de overleden zangeres. Vanaf 19:00 uur worden alle ooit uitgebrachte songs van de Queen of Soul in chronologische volgorde uitgezonden.

Sublime draait niet alleen alle grote hits als ‘You Make Me Feel (Like A Natural Woman), R.E.S.P.E.C.T., Who’s Zoomin’ Who, Chain of Fools en I Say A Little Prayer, maar ook de songs waarmee ze debuteert voor het grote succes. Van het prille begin in de jaren 50 tot nu.

Ferry Maat
Ferry Maat heeft veel goede herinneringen aan Franklin: “Ik hoorde haar toen ik in 1967 voor het eerst plaatjes ging draaien in discotheken’‘, zegt Maat tegenover het ANP vanuit zijn huidige woonplaats Bonaire.

En toen ik bij Radio Noordzee ging werken kocht ik een sportauto, een tweedehands MG. Daar zat een track recorder in met onder meer het nummer ‘Take a Look’ van Fanklin. Dat is altijd een van mijn favoriete soultracks gebleven.

NPO 2 Extra
NPO 2 Extra besteedt ook uitgebreid aandacht aan de overleden ‘Queen of Soul’ (om 20.25 uur) met mooi Aretha-archiefmateriaal. Hoofdbestanddeel is een concert opgenomen door de Franse tv in Parijs in 1977. Met o.a. ‘Respect’, ‘(You make me feel like) A natural woman’, ‘I say a little prayer’ en ‘Spirit in the dark’.

NPO 2 Extra, het themakanaal voor kunst, cultuur en documentaires, is op televisie te zien via Ziggo (kanaal 222) en KPN (kanaal 88).

Het kanaal NPO 2 Extra zit vaak niet in het standaard pakket, hier moet meestal extra voor worden betaald, zoals bij Kpn en Ziggo. [Radiowereld.NL]
Foto: archief Radio.NL

Gerelateerde berichten