AvroTros alsnog naar rechter om Annemieke Schollaardt

AvroTros sleept de NPO alsnog voor de rechter. Ook in de nieuwe programmering van NPO Radio 2 is er geen dagelijks programma voor Annemieke Schollaardt. En daar is de omroep niet blij mee. “We gaan hier niet mee akkoord”, zegt een woordvoerder van AvroTros tegen het AD.

AvroTros alsnog naar rechter om Annemieke Schollaardt Volgens AvroTros was Schollaardt bij haar overstap naar Radio 2 in 2017 een prominente plek in de programmering toegezegd. En die plek kreeg ze ook in eerste instantie, want doordat Rob Stenders overstapte naar BnnVara kreeg ze het tijdslot van 14 tot 16 uur toegewezen gekregen.

De NPO besloot echter, na veel kritiek, per begin 2018 Stenders zijn oude plek weer terug te geven, waardoor Schollaardt naar het weekend verhuisde. Dit tot groot ongenoegen van AvroTros die met de rechter dreigde en naar de geschillencommissie van de NPO stapte. De geschillencommissie gaf AvroTros gelijk, maar desondanks veranderde er niets.

In de nieuwe programmering van Radio 2 die per 2019 ingaat leek Schollaardt alsnog een dagelijks programma te krijgen. Het zou om het lunchprogramma gaan. Gijs Staverman zou hierdoor naar het weekend verhuizen.

Nu deze plannen van tafel zijn gaat AvroTros alsnog naar de rechter om een prominente plek voor Schollaardt op Radio 2 af te dwingen. [Radiowereld.NL]
Foto: AvroTros