Bert Kranenbarg draait twee uur smartlappen uit protest op Radio 5

[Update1] Bert Kranenbarg zou afgelopen vrijdag tussen 16 en18 uur in zijn programma François Boulangé te gast hebben, maar dat ging niet door. Hij ging namelijk twee uur lang smartlappen draaien om te protesteren. Kranenbarg kreeg vrijdag te horen dat zijn programma wordt vervangen voor het programma ‘SterrenNL’.

Bert Kranenbarg draait twee uur smartlappen uit protest op Radio 5 Vanaf 1 januari moet Radio 5-deejay Bert Kranenbarg op vrijdagmiddag plaats maken, omdat SterrenNL een plek krijgt op de zender.

Daarom draaide hij uit protest twee uur lang alleen maar smartlappen. Volgens de deejay zit de Radio 5-luisteraar niet te wachten op een zo’n programma.

Op Twitter zegt Kranenbarg: “3 maanden praten achter de schermen loste niks op. Daarom vandaag op zender duidelijk gemaakt wat er vanaf januari 2019 op vrijdagmiddag tussen 16 en 18 uur gaat gebeuren op @NPORadio5. Inmiddels honderden mails en apps van luisteraars aan het lezen die net zo boos zijn als ik.”

Met het toewijzen van zendtijd aan Sterren NL op Radio 5 lijkt de NPO het bestaansrecht van het themakanaal Sterren NL te willen rechtvaardigen. Sterren NL is gekoppeld aan Radio 5 en dient ‘verdieping en verbreding’ te zijn van Radio 5. Echter wordt er op Radio 5 momenteel helemaal niets uitgezonden dat ook maar in de buurt komt van SterrenNL.

Oncollegiaal
Radiodeejay Daniel Dekker was niet blij met de actie van Kranenbarg. “Ongepast en oncollegiaal,” noemt hij het in het AD. Dekker gaat vanaf januari namelijk het Sterren NL programma op vrijdagmiddag presenteren op Radio 5.

Ik snap dat Bert daar teleurgesteld over is, maar om dan op zo’n manier je eigen nest te bevuilen,” vervolgt Dekker. “Hij moet zich ook realiseren dat die Nederlandse artiesten moeten worden gedraaid. Vorig jaar is dit besluit al genomen, ook in samenspraak met de KRO-NCRV, de werkgever van Bert.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten