EO viert mijlpaal op NPO Radio 2

Het EO-radioprogramma ‘Thank God It’s Sunday’ viert zondag vanaf 20.00 uur een mijlpaal. De afgelopen tweeënhalf jaar verzamelde presentator Henk van Steeg in zijn NPO Radio 2-programma hoopvolle verhalen. Den deze worden nu gebundeld in de ‘Hoopvolle 100’.

EO viert mijlpaal op NPO Radio 2 De lijst – die op dit moment nog 99 verhalen telt – staat vol indrukwekkende gebeurtenissen, stoere beslissingen en verrassende ideeën waarin hoop voelbaar of zichtbaar wordt.

Zondag voegt Van Steeg – in het bijzijn van tientallen ‘hoopbrengers’ – het 100ste verhaal toe aan de lijst.

Het idee voor een hoopvolle lijst ontstond eind 2015, na de aanslagen in Parijs. “Na deze aanslag werd ik overvallen door een moedeloos gevoel”, vertelt Van Steeg. “Wat doen mensen elkaar daar, en hier in Nederland, aan? Hier moet ik iets mee. Wat als ik op zoek zou gaan naar hoopvolle verhalen uit eigen land? Een goed voornemen werd werkelijkheid en zo ging ik – samen met producer Martine van der Spek – wekelijks op zoek naar mensen die in het groot of in het klein hoop brengen.

De grote finale van de Hoopvolle 100 vindt zondagavond plaats in de EO-kapel in Hilversum. “We delen verhalen, kijken terug, blikken vooruit en genieten van livemuziek van Jeangu Macrooy.” Alle ‘hoopbrengers’ die met hun verhaal in de lijst staan, hebben een uitnodiging ontvangen om bij het evenement aanwezig te zijn.