Nieuwe directie voor BNNVARA

Karin van Gilst en Gert-Jan Hox worden vanaf 1 november de nieuwe directie van BNNVARA. De Ledenraad van de omroep heeft unaniem ingestemd met de voordracht van de Raad van Toezicht.

Karin van Gilst was eerder zakelijk directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, directeur van Weekbladpersmedia (uitgever van o.a. Vrij Nederland, Opzij en Happinez) en werkte bij Wolters Kluwer, VNU en Sanoma.

Van Gilst: ‘Juist nu zijn het tijden voor het geluid van BNNVARA, de omroep met een sociaal, maatschappelijk profiel. Scherp, actueel en inhoudelijk ijzersterk. Ik verheug me erop om daar op strategisch niveau verder invulling aan te geven.

Gert-Jan Hox werkt sinds 2015 als Senior Vice President bij Talpa Global. Ook richtte hij het productiebedrijf De Haaien op en was hij hoofd televisie bij René Stokvis Producties.

Hox: ‘Ik kijk ernaar uit om het prachtige merk BNNVARA te verscherpen met spraakmakende en vooruitstrevende content op alle platforms. Een stevig toekomstperspectief staat daarbij voortdurend voorop.

Foto: Barbara Kieboom/

Wanda van Kerkvoorden, voorzitter Raad van Toezicht BNNVARA: ‘Karin is een zeer ervaren bestuurder met journalistieke roots, die heeft bewezen slagvaardig te kunnen opereren in organisaties met complexe publiek/private belangen en veel stakeholders.

Gert-Jan is van oorsprong programmamaker en heeft als leidinggevende aan internationale teams ruime ervaring met het uitbouwen van programma’s op diverse platforms. Hij brengt de kennis mee om ons sterke merk verder te laden.

Met hun visie en hun verbindende eigenschappen zijn Karin en Gert-Jan de aangewezen personen om BNNVARA, met wiens missie en waarden zij zich zeer verbonden voelen, een onderscheidende rol te laten blijven spelen in het veranderende medialandschap.’
 [Radiowereld.NL]