Prinsjesdag uitgebreid bij de NOS op radio en tv

De NOS zal op Prinsjesdag de rijtoer, de Troonrede en de traditionele balkonscène op Paleis Noordeinde live uitzenden vanaf 12.20 op NPO 1. De presentatie in Den Haag is in handen van Rob Trip, Astrid Kersseboom neemt het ‘koninklijke’ deel van het programma voor haar rekening, terwijl Arjan Noorlander de politieke duiding zal verzorgen.

Prinsjesdag uitgebreid bij de NOS op radio en tv De NOS is er ook bij als minister Hoekstra van Financiën zijn koffertje met de de USB stick, waarop de miljoenennota staat, zal aanbieden aan de Tweede Kamer.

Net als vorig jaar ontbreekt de Gouden Koets bij de rijtoer vanwege de restauratie. Daarom rijden Alexander en Máxima opnieuw met de Glazen Koets van het paleis naar de Ridderzaal en weer terug.

Om 22.45 uur zendt de NOS ook een samenvatting van de hoogtepunten uit op NPO 2.

Radio 1
Op NPO Radio 1 is de Prinsjesdaguitzending van 12.00 uur tot 18.30 uur. Lara Rense en Suzanne Bosman presenteren het programma vanuit Den Haag. De politieke duiding is in handen van Xander van der Wulp, Joost Vullings en Peter Kee verzorgen de commentaren.

In ‘NOS Met het Oog op Morgen’ bespreken Lucella Carasso en Wilma Borgman na 23 uur de gebeurtenissen rond Prinsjesdag met de fractieleiders Buma (CDA) en Seegers (ChristenUnie) en de ministers Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Schouten (Landbouw). [Radiowereld.NL]