Veel aandacht voor Wereldhavendagen Rotterdam bij RTV Rijnmond

Rotterdam staat drie dagen lang in het teken van de ‘Wereldhavendagen’. In het weekeinde van 7,8 en 9 september is de 41e editie van het evenement. RTV Rijnmond besteedt hier veel aandacht aan. Dit jaarlijkse maritieme evenement trok tijdens de vorige editie in 2017 bijna een half mijloen bezoekers.

Veel aandacht voor Wereldhavendagen Rotterdam bij RTV Rijnmond Tijdens dit weekeinde geeft de Rotterdamse haven een kijkje achter de schermen van de grootste haven van Europa.

Bovendien zijn op het havenfestival ook een groot aantal bijzondere boten te zien.

De Wereldhavendagen sluiten zaterdagavond met een vuurwerkshow. De regionale publieke omroep RTV Rijnmond zal hier ook verslag van doen via radio en tv.

Het maritieme evenement start op vrijdag om 10.00 uur met burgemeester Ahmed Aboutaleb en de freestyle voetballer Soufiane Touzani. Deze officiële opening wordt live uitgezonden. Op tv worden op zaterdag en zondag ook vanaf 17.00 uur extra nieuwsuitzendingen uitgezonden.

Radio
De radioprogrammering start op vrijdag 7 september met Rijnmond Nu, dat tussen 16.00 en 19.00 uur live wordt uitgezonden vanaf de kade in de buurt bij de Erasmusbrug. Presentator Ronald van Oudheusden volgt de demonstraties op het water en alle activiteiten op de kade.

Presentator Erik Lemmers vaart zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur met een boot door de haven waarbij hij live op de radio verslag doet van alle activiteiten. ’s Avonds doen Chantal Quak en Roland Vonk tussen 20.00 en 24.00 uur rechtstreeks radioverslag vanaf de Nacht van de Kaap. [Radiowereld.NL]
Foto: RTV Rijnmond