Ziggo schakelt in oktober analoge tv af in Zuid-Holland-Zuid

Klanten van Ziggo die nu nog analoog via de kabel televisie kijken, maken de komende twee jaar gefaseerd per regio de overstap naar digitale kabel televisie. Na de regio’s Capelle aan de IJssel, Flevoland en Rotterdam, is het nu de beurt aan de rest van Zuid-Holland-Zuid.

Ziggo schakelt in oktober analoge tv af in Zuid-Holland-Zuid Het omzetten vindt plaats in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober. Dan verdwijnt analoge tv in onder meer Barendrecht, Vlaardingen, Dordrecht, Papendrecht, Lexmond, Sliedrecht, Vlaardingen, Zwijndrecht en Berkel en Rodenrijs.

Ziggo startte in maart 2018 met het tv-aanbod volledig te digitaliseren.

Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal kijken. Dat kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt deze al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog.

Op gebied van radio verandert er voorlopig niets. De analoge uitzendingen blijven hier voorlopig gewoon doorgaan. [Radiowereld.NL]