Burgemeesters gaan undercover in nieuw tv-programma bij SBS6

In het nieuwe SBS6-programma Burgemeester Undercover, dat vanaf dinsdag 9 oktober vanaf 21.30 te zien is, gaan verschillende burgemeesters undercover in hun eigen gemeente om een langlopend probleem op onorthodoxe wijze te onderzoeken.

Burgemeesters gaan undercover in nieuw tv-programma bij SBS6 Vermomd en met verborgen camera’s probeert de burgemeester, geheel onopvallend, dichtbij de kern van het probleem te komen.

Zonder dat zijn burgers het door hebben. Om zo het probleem zelf te ervaren en een passende oplossing te bedenken.

Presentator Dennis van der Geest staat de burgemeesters bij tijdens hun undercover operaties. Hij denkt mee over een plan van aanpak, kijkt mee tijdens de acties en is het kritisch geweten van de burgemeester.

In de eerste aflevering gaat de burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker, de strijd aan met woninginbraak. Naast deze burgemeester doen ook de burgemeesters van o.a. Weert, Papendrecht en Apeldoorn mee aan het programma om problemen met bijvoorbeeld hangjongeren, asociaal gedrag in het verkeer en verpaupering in de wijk aan te pakken. [Radiowereld.NL]