Search
Close this search box.

Kink start 1 februari, Michiel Veenstra wordt programmaleider

[Update] Michiel Veenstra wordt programmaleider bij het alternatieve radiostation Kink. De herstart is op 1 februari 2019. Kink start eerst als online radiostation en Veenstra start daar met zijn eigen ochtendshow. Op vrijdag 12 oktober maakt hij, als laatste gezichtsbepalende deejay van NPO 3FM, na dertien jaar zijn laatste uitzending op de jongerenzender van de NPO.

Kink start 1 februari, Michiel Veenstra wordt programmaleider In april 2016 maakte Jan Hoogesteijn bekend plannen te hebben om Kink FM te laten terugkeren. Het station was vijf jaar daarvoor wegbezuinigd door de vereniging Veronica.

Nu zijn de plannen pas concreet en keert Kink (zonder FM in de naam) terug.

Veenstra gaat zich bezig houden met de muzikale koers van het station en de deejays. Ook komt er in de programmering ruimte voor podcasts over muziek.

Vandaag, exact 7 jaar na het verdwijnen van Kink FM op 1 oktober 2011 en 23 jaar na de oprichting (1 oktober 1995), maakte algemeen directeur Jan Hoogesteijn bekend dat hét alternative rock-station van Nederland vanaf 1 februari 2019 online terugkomt.

Kink FM wordt kortweg KINK
Als programmadirecteur van het nieuwe KINK is dus Michiel Veenstra aangesteld. Hij zal inhoudelijk verantwoordelijk zijn voor alle lineaire en on demand uitzendingen. Daarnaast zal hij ook als deejay programma’s gaan maken voor KINK.

Veenstra was van 2000 tot 2003 ook al te horen op Kink FM. Vanaf 2005 tot heden was hij dagelijks te horen op 3FM en presenteerde regelmatig muziekprogramma’s op tv voor de publieke omroep.

Het was me al jaren een doorn in het oor dat er geen station meer bestond zoals Kink FM”, licht Veenstra toe. “Er is in het huidige radiolandschap geen serieus vast honk voor liefhebbers van alternatieve popmuziek. De tijd is rijp voor een eigentijds platform waar deze muziek 24 uur per dag te horen is op zowel live radio als via on demand streamingdiensten en podcasts. Bij het nieuwe KINK komen muziek en tech samen en het is een grote eer dat ik deze legendarische radionaam mede nieuw leven mag inblazen”.

Kink FM was vandaag, 23 jaar geleden voor het eerst te horen. Het station dat zich richtte op alternative rock en alleen te horen was via de kabel, was een initiatief van Veronica en groeide al snel uit tot het enige en meest populaire alternatieve station van Nederland met een grote schare trouwe fans. Bekende DJ’s waren onder meer Arjen Grolleman, Def P, Floortje Dessing, Alfred Lagarde, Leon Verdonschot, Isabelle Brinkman, Martijn Biemans, Mark van der Molen e.v.a.

Eén van de initiatiefnemers van de herstart is Leon Ramakers, oud-directeur van Mojo Concerts en nu verbonden als adviseur aan de concertorganisator. (Zijn aandeelhouderschap van KINK is nadrukkelijk privė.) Ramakers was al eerder aandeelhouder van Kink FM en hecht grote waarde aan het bestaan van een radiostation dat zich op een moderne wijze richt op de liefhebbers van alternative rock en bijdraagt aan de popcultuur in Nederland.

Binnenkort wordt de volledige programmering van het nieuwe KINK bekendgemaakt. [Radiowereld.NL]
Foto: Nathan Reinds Fotografie