Zoe Ball nieuwe ochtenddeejay BBC Radio 2

Zoe Ball is vanaf januari 2019 in de ochtend te horen op BBC Radio 2. Ze neemt het stokje over van Chris Evans, die onlangs zijn vertrek aankondigde. Ball wordt hiermee de allereerste vaste vrouwelijke ochtenddeejay van BBC Radio 2.

Zoe Ball nieuwe ochtenddeejay BBC Radio 2Ik ben superblij dat ik de grote voetsporen van Chris Evans mag treden als presentator van de ochtendshow op BBC Radio 2”, onthulde Ball vanochtend. “Om de eerste vrouw te zijn die deze speciale show mag presenteren is een enorme eer.

Het is voor de tweede keer dat Ball (47) dan ook geschiedenis schrijft, want in 2000 ging ze de ochtendshow op BBC Radio 1 presenteren. Ook toen was ze de eerste vaste vrouwelijke presentator van dit tijdslot op BBC Radio 1. Ochtendradio is dan ook niet onbekend voor haar.

Ball presenteert momenteel een show op zaterdagmiddag op BBC Radio 2. Daarnaast presenteerde ze diverse edities van Strictly Come Dancing op televisie. Ball was jaren lang getrouwd was met Norman Cook (Fatboy Slim).

Tot het eind van het jaar is Chris Evans te horen in de ochtend op BBC Radio 2. Hij maakte onlangs bekend over te stappen naar Virgin Radio. Wekelijks stemmen er ruim 9 miljoen luisteraars af op het ochtendprogramma van BBC Radio 2. [Radiowereld.NL]
Foto: BBC