Agentschap Telecom wil door met laagvermogen middengolf

Als het aan Agentschap Telecom (AT) ligt, dan blijven laagvermogen uitzendingen op de toekomst mogelijk. De huidige vergunningen voor LPAM lopen op 10 mei 2019 af. Wanneer er nieuwe vergunningen uitgegeven gaan worden is echter nog niet bekend.

Agentschap Telecom wil door met laagvermogen middengolf In 2016 is AT een pilot gestart met de uitgifte van vergunningen voor laagvermogen middengolf. In het Uitvoeringsbesluit laagvermogen middengolfbeleid is aangegeven dat twee jaar na invoering van dit besluit een evaluatie plaatsvindt. Deze evaluatie is nu afgerond.

Op de evaluatie kwamen in totaal 56 reacties binnen. 54 Hiervan geeft aan door te willen gaan met laagvermogen uitzendingen op AM. Wel wordt door velen aangegeven dat het bereik, met name ’s avonds, aan de kleine kant. Ook de lengte van de vergunning wordt met twee jaar te kort gevonden. Alle uitkomsten zijn hier te vinden.

Bij de start van de pilot is besloten dat alle vergunningen op 10 mei 2019 aflopen. Maar er komt zeer waarschijnlijk een vervolg. “Vanwege de grote interesse is Agentschap Telecom van plan om door te gaan met de uitgifte van vergunningen voor laagvermogen middengolf,” aldus de etherwaakhond. “Zodra er meer bekend is over de nieuwe verdeling, kunt u hierover lezen op onze website.”

Ten behoeve van de nieuwe verdeling wordt een wijziging van een regeling  voorbereid door AT in samenspraak met het kerndepartement van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. (Regeling aanvraagprocedure bij verlening op volgorde van binnenkomst.) Binnenkort zal deze wijziging worden geconsulteerd. Daarnaast komt er ook een nieuw uitvoeringsbesluit. Dit besluit wordt binnenkort openbaar geconsulteerd. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten