Virgin Radio Toronto ontslaat bijna al haar deejays

Een flink slagveld afgelopen week in Toronto, Canada. Bell Media heeft bij Virgin Radio (CKFM) maar liefst zes deejays op straat gezet. De programmering wordt nu grotendeels gevuld door deejays uit andere radiomarkten. Ook in Edmonton werd er gesaneerde bij Virgin Radio (CFMG).

Virgin Radio Toronto ontslaat bijna al haar deejays Scott Tucker, ochtenddeejay bij Virgin Toronto, kreeg nota bene tijdens zijn radioprogramma te horen dat het zijn laatste zou zijn. Korte tijd later kregen ook zijn co-hosts Maura Grierson en Andy Wilson ontslag.

Tucker reageert verbijsterd op het besluit: “Eerlijk gezegd heb ik nog nooit meegemaakt dat een bedrijf de stekker trekt uit een programma dat zo goed scoorde. Ik zou willen dat ik je kon vertellen waarom, maar die details geven ze niet als ze je toegangspas afnemen en je buiten de deur zetten. Ik ben dan ook boos en teleurgesteld.”

Later op de dag kregen nog eens drie deejays bij Virgin Toronto ontslag. Met een marktaandeel van 6,3% is Virgin Radio de zevende zender van Toronto. Door het massaontslag gaan er speculaties dat er een formatswijziging aan zit te komen. En dat zou opmerkelijk zijn, want Virgin scoort haar hoogste cijfers van de afgelopen drie jaar.

Ook in Edmonton saneerde Bell Media bij Virgin Radio. Ook hier werd het ochtendteam op straat gezet. Dit gat wordt nu gevuld door een invaldeejay. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email