VK: Capital start nieuwe jaar met nieuwe programmering

Het hitnetwerk Capital in het verenigd Koninkrijk start het nieuwe jaar met een nieuwe programmering. Opvallend is dat eigenaar Global Radio nog geen gebruik maakt van de versoepelde regels en vasthoudt aan lokale ochtend- en middagshows.

VK: Capital start nieuwe jaar met nieuwe programmering Sinds kort hoeven lokale stations nog maar vier uur per dag aan lokale programma’s te brengen en is de verplichting van een lokale ochtendshow komen te vervallen. Voorwaarde is wel dat hiervoor toestemming wordt gevraagd aan mediaregulator Ofcom.

Capital blijft vooralsnog vast houden aan de lokale ochtend- en middagshows op de verschillende lokale FM- en DAB-frequenties. Alle ochtendshows blijven in de nieuwe programmering dan ook ongewijzigd.

Wissel
Op werkdagen vanaf 10 uur kruipt voortaan Will Manning achter de microfoon. De 2,5 jaar presenteerde hij de lokale middagshow op Capital Londen. In de late ochtend neemt Manning het stokje over van Ant Payne, die op zijn beurt weer de lokale middagshow in Londen gaat presenteren.

Naast het late ochtendblok gaat Manning ook de Big Top 40 op zondagmiddag presenteren, die alleen nog via het Capital- en Heart-netwerk te horen zal zijn.

Flinke promotie is er voor Aimee Vivian. Zij verhuist van het vroege ochtendblok tussen 4 en 6 uur naar de middag tussen 13 en 16 uur. “Tot ziens wekker die om 3 uur gaat. Welkom nieuw leven met slaap en energie”, twitterde ze afgelopen week. Vivian neemt de plek in van James ‘The Bassman’ Bassam, die na acht jaar naar het weekend verhuist.

Ook Jimmy Hill krijgt meer zendtijd. Hij gaat de dagelijkse avondshow tussen 19 en 22 uur presenteren. Momenteel is Hill in het weekend te horen op Capital. Daarnaast presenteert de deejay het programma ‘4Music’ op Channel 4. Hill neemt overigens de plek in van Joe Flemons, beter bekend als JJ, die naar de nacht en het weekend verhuist.

De late avond blijft in handen van Marvin Humes.

De nieuwe programmering van Capital start op maandag 7 januari 2018. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten