RAB: Radio staat in volle bloei, radioreclamemarkt groeit

Radio staat in volle bloei: het aantal luisteraars, de luistertijd en de radioreclamemarkt groeien. Adverteerders hebben in 2018 ruim 1,7 miljoen euro meer besteed aan radioreclame dan vorig jaar. Dit blijkt uit de netto omzetrapportage van het RAB (Radio Advies Bureau).

RAB: Radio staat in volle bloei, radioreclamemarkt groeitDouble digit groei digitale radio-omzet
Radioreclameomzet stijgt in alle categorieën (spot en branded content). De digitale radiobestedingen stijgen met maar liefst 73%.

De toegankelijkheid van radio is verder vergroot. De digitale slagen die de radiomerken de afgelopen jaren hebben gemaakt, leiden tot een uitbreiding van het luisterdomein.

Radioluistercijfers groeien
De luistertijd in de belangrijke doelgroep 20-49 jaar stijgt in de laatste maanden. Dit zien we zowel in de doelgroep 20-34 jaar als onder de 35-49-jarigen. Ook het totaal aantal luisteraars van 10 jaar en ouder stijgt. (Bron NLO/GfK, week 06-24, oktober-december 2018).

ForeveRadio
Dit jaar bestaat radio 100 jaar en we vieren op 13 februari World Radio Day (UNESCO). Daarom hoor je vandaag op veel radiostations een speciale radiocommercial van de Radio-Ráákt-campagne. Bijzonder is dat vele radiomerken hun specifieke versie hebben met hun eigen programmamakers. Alle commercials zijn te beluisteren op radioraakt.nl.

Liedewij Hentenaar (directeur RAB): “Radio is in perfecte vorm voor luisteraars, adverteerders en bureaus. Radio is overal en altijd vrij toegankelijk. Radio is de meest betrouwbare nieuwsbron. Luisteraars hebben een sterke relatie met hun radiomerken. De veilige omgeving van radio zorgt voor betrouwbaarheid van de reclameboodschappen. Radio biedt adverteerders een transparante omgeving in een warme klantrelatie. Dit leidt tot merkgroei en saleseffect (bron: Re-evaluate Media, Ebiquity).” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten