VK: Bauer Media koopt 28 lokale radiostations

Bauer Media breidt haar portfolio in het Verenigd Koninkrijk flink uit door de aankoop van de Lincs FM Group en Celador Radio. Hierdoor krijgt de eigenaar van onder meer Absolute Radio, Kiss en Magic 28 lokale radiostations in handen, waaronder het complete softpopnetwerk The Breeze.

VK: Bauer Media koopt 28 lokale radiostations Naast landelijke radiostations als Absolute, Kiss en Magic, heeft Bauer al een flink aantal lokale commerciële radiostations in handen.

Maar deze bevinden zich grotendeels in het noorden van Engeland en Schotland. Nu komen er ook een flink aantal lokale stations in het oosten, zuiden en westen bij.

Drie gelijk weer verkocht
Officieel bestaat het pakket radiostations dat Bauer in handen krijgt door de overname van Lincs en Celador uit 31 lokale radiostations, maar drie worden er gelijk doorverkocht. Het betreft KCFM in Kingston upon Hull (oosten van Engeland) en Sam FM en The Breeze in Solent (zuiden van Engeland). Bauer bezit al lokale stations in deze gebieden en zou hierdoor een te sterke positie in handen krijgen in deze regio’s.

KCFM dekt namelijk vrijwel hetzelfde gebied als Viking FM en Greatest Hits Radio in Hull, terwijl Sam FM en The Breeze in Solent in hetzelfde gebied uitzenden als Wave 105. Zowel KCFM als Sam en The Breeze worden verkocht aan Nation Radio.

Wat Bauer van plan is met haar nieuwe aanwinsten is nog onduidelijk. Mogelijk worden er een groot aantal omgedoopt tot Hits Radio of Greatest Hits Radio. Ook is onduidelijk wat Bauer heeft betaald voor de radiostations.

Consolidatie
De overname van de Lincs FM Group en Celador Radio door Bauer betekent een nieuwe consolidatie in de Engelse radiowereld. Tevens versterkt Bauer hiermee haar positie op de lokale radioreclamemarkt ten opzichte van Global radio, de grootste commerciële radiogroep van het Verenigd Koninkrijk. Global is in vrijwel heel het Verenigd Koninkrijk al sterk verankerd met merken als Heart, Capital en Smooth die veelal via lokale en regionale frequenties uitzenden. [Radiowereld.NL]

Deze radiostations krijgt Bauer in handen:
• The Breeze (Andover)
• The Breeze (Bristol)
• The Breeze (Basingstoke & North Hampshire)
• The Breeze (Bath)
• The Breeze (Bridgwater & West Somerset)
• The Breeze (Cheltenham & North Gloucestershire)
• The Breeze (East Hampshire & South West Surrey)
• The Breeze (Frome & West Wiltshire)
• The Breeze (Newbury)
• The Breeze (North Dorset)
• The Breeze (North Somerset)
• The Breeze (Reading)
• The Breeze (South Devon)
• The Breeze (Yeovil & South Somerset)
• Sam FM (Bristol)
• Sam FM (Swindon)
• Dream 100 FM (Colchester)
• The Beach (Norfolk)
• North Norfolk Radio (Norfolk)
• Radio Norwich 99.9 (Norwich)
• Fire Radio (Bournemouth and Poole)
• Lincs FM (Lincolnshire & Newark)
• Compass FM (North East Lincolnshire)
• Trax FM (Doncaster & Bassetlaw)
• Dearne FM (Barnsley, Penistone and the Dearne Valley)
• Rutland Radio (Stamford & Rutland)
• Ridings FM (the Wakefield district)
• Rother FM (Rotherham)
Foto: Pixabay

Gerelateerde berichten