Astrid Joosten presenteert opnieuw De S.p.e.l. Show bij BnnVara

BnnVara start 24 juli met een nieuwe serie van De S.p.e.l. Show. Hierin nemen drie bekende Nederlanders het op tegen een panel van 26 onbekende Nederlanders. In deze taalstrijd draait het allemaal om kennis van de Nederlandse taal.

Astrid Joosten presenteert opnieuw De S.p.e.l. Show bij BnnVara In ‘De S.p.e.l. Show’ is de vraag: wie kan het beste spellen, welke Nederlander kent zijn spreekwoorden het beste en hoe zit het tegenwoordig met onze grammaticale kennis?

Na drie rondes neemt de beste speler van het alfabet het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten. De winnaar gaat naar huis met het zelf bij elkaar gespeelde geldbedrag.

In de vaste rubriek ‘Creatief Taalgebruik’ kijkt BnnVara ook in elke aflevering naar grappige grammaticale missers uit het dagelijks leven en in ‘De Taaltip’ legt Astrid Joosten iedere keer een veel voorkomend taalprobleem uit. De opnames vinden deze maand plaats in Studio 1 in Hilversum.

De BN’ers die dit seizoen elke woensdag om 21.25 uur op NPO 1 vanaf 24 juli zullen meespelen zijn o.a.: Heleen van Royen, Lucille Werner, Ronald Giphart, Jorgen Raymann, Irene Moors, Catherine Keyl & Jochem van Gelder. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten