Dutch Media Week en Open Studio Dagen in Hilversum

Hilversum staat begin oktober een week lang bol van de activiteiten tijdens het grootste mediafestival van de mediastad. Tussen 4 en 13 oktober is de ‘Dutch Media Week’. In die week is het onder andere mogelijk een exclusief kijkje te nemen in bekende radio- en televisiestudio’s. De mediaweek wordt afgesloten met de ‘Open Studio Dagen’.

Dutch Media Week en Open Studio Dagen in Hilversum In de auto luisteren naar de radio doen we bijna allemaal. Samen op de bank tv kijken ook. Maar hoe zou het zijn om te zien waar én hoe dit gemaakt wordt?

In deze week kun je met de Hillywood trein meerijden over het Media Park en snuffellen in het rekwisietendepot met onder andere de echte Voice of Holland-stoel van bijvoorbeeld Ilse DeLange.

Liever even spieken bij het radiomaken? Op verschillende momenten tijdens Dutch Media Week wordt er live radio gemaakt door onder andere de regionale omroep NH Radio of het radiostation Efteling Kids Radio.

Kijk op de website van Dutch Media Week voor de precieze data en tijden van de programmering. De meeste activiteiten zijn gratis. Bij Beeld en Geluid betalen volwassenen en kinderen tijdens Dutch Media Week 5 euro voor toegang tot de Beeld en Geluid Experience, de KinderRadioFabriek, het Familiefestival, de Project Space en de tijdelijke installatie Eat Tech Kitchen. De ‘Dutch Media Week’ wordt georganiseerd door Beeld en Geluid, in nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum en Hilversum Marketing.

Open Studio Dagen
Tijdens de Open Studio Dagen op 12 en 13 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur gebeurt er nog meer op het Mediapark in Hilversum. Dan is het ook mogelijk om een gratis kijkje in de studio’s te nemen. Ook de TV-toren wordt voor de gelegenheid geopend.

Ook Studio 23 en 32 van Omroep Max en de Sterren NL radiostudio zijn twee dagen geopend. Optredens op het Media Park van onder andere de bekende boyband Fource, DJ Pieter Gabriel, zangeres en actrice Stefania, The Voice Kids ster Kiya en zangeres Kymora Sade. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten