Search
Close this search box.

Koning bezoekt Radiohuis publieke omroep in Hilversum

Koning Willem-Alexander zal dinsdagmorgen een kort bezoekje brengen bij de NPO. Hij zal het Radiohuis aan de Bart de Graaffweg op het Media Park in Hilversum bezoeken. Op het bedrijventerrein zijn de studio’s van NPO Radio 1, 2, 3FM, 4 en 5 gevestigd.

Tijdens het bezoek van Willem-Alexander, waarbij veel beveiliging aanwezig is, zal hij in gesprek gaan met onder andere diverse NPO-bestuurders en radiomakers zoals Lara Rense, Ruud de Wild en Frits Spits. Ze praten bijvoorbeeld over het belang en de taak van publieke radio.

NPO: “Het bezoek staat in het teken van het medium radio, dat dit jaar in Nederland honderd jaar bestaat.

NPO Audio is verantwoordelijk voor alle radiozenders en podcasts van de publieke omroep, bestaande uit NPO Radio 1 (nieuws en actualiteiten), NPO Radio 2 (brede popmuziek en infotainment), NPO 3FM (alternatieve popmuziek), NPO Radio 4 (klassieke muziek), NPO Radio 5 (nostalgische muziek en infotainment) en NPO FunX (urban muziek). Dit jaar zijn vijf van de zes NPO-radiozenders onder één dak gebracht in het Radiohuis op het Media Park in Hilversum om een efficiëntere samenwerking mogelijk te maken.

Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis en vooral de toekomst van dit medium. Tijdens een rondleiding langs de vijf radiostudio’s krijgt de Koning een indruk van de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van audio en podcasting.

NPO Radio 2
Even na 11.00 uur is Willem-Alexander te gast in de studio van Radio 2 waar hij praat met Bart Arens en ook terugblikt op zijn bezoek aan het Radiohuis in het programma ‘Aan de Slag’. [Radiowereld.NL]
Foto: NPO/Michel Schnater

Gerelateerde berichten