Search
Close this search box.

Mediapark in Hilversum niet meer bereikbaar

De boeren willen aandacht voor hun acties. Om dat te bereiken hebben ze woensdag ook het Mediapark in Hilversum onbereikbaar gemaakt. Honderden tractoren staan voor alle ingangen waardoor medewerkers niet naar binnen kunnen en radio en tv-programma’s in gevaar komen.

Inmiddels hebben de boeren de hele mediastad vastgezet met honderden trekkers. Volgens de NOS is de actie rondom het Mediapark in Hilversum de grootste actie in Nederland.

Bij de hoofdingang van het Mediapark hangen veel vlaggen en borden met teksten zoals als ‘Kan ik nog boer blijven’.

Burgemeester Pieter Broertjes van de mediastad heeft automobilisten opgeroepen niet meer naar Hilversum te komen. Wanneer de boeren weer vertrekken is nog niet bekend.

Boeren eisen zendtijd maar kregen die niet
Op het Mediapark eisten de boeren zendtijd bij de NOS. Maar hoofdredacteur Marcel Gelauff moest de demonstrerende boeren uitleggen dat het zo niet werkt in Nedelrand.

“De redactie gaat zelf over wat ze uitzendt en niet de boeren.

Uiteindelijk kozen de boeren eieren voor hun geld. Ze hebben buiten het omroepgebouw op het Mediapark een verklaring afgelegd.

Ze willen onder andere ‘meer respect en minder regels’. Na de verklaring keerden de eerste betogers terug naar huis.

Burgers steunen de boeren steeds minder
Door de acties wordt de steun van de burgers naar de boeren snel minder. De politie heeft woesdag ook tientallen boetes uitgedeeld aan boeren die zich niet aan de regels hielden met hun tracktor. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten