Search
Close this search box.

NPO Radio 1 vernieuwt programmering

De programmering van NPO Radio 1 wordt vanaf januari op een aantal punten vernieuwd. Zo komen er nieuwe programma’s met Dionne Stax, Toine van Peperstraten, Humberto Tan, Mischa Blok, Petra Grijzen en Chazia Mourali.

NPO Radio 1 vernieuwt programmering Zoals eerder aangekondigd begint ‘Stax&Toine’ op maandag 6 januari.

Dionne Stax en Toine van Peperstraten bespreken van maandag tot en met donderdag tussen 14 en 16 uur niet alleen het nieuws van de dag, maar ook alles wat er speelt op het gebied van onder meer lifestyle, wonen, muziek, reizen en consumentenzaken. Ze ontvangen bijzondere gasten en laten ook de luisteraar aan het woord.

Humberto
Humberto Tan gaat in ‘Humberto’ elke vrijdag van 14 tot 16 uur op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Tan: “Als je als metafoor stelt dat nieuws vaak een weerbericht is, dan wil ik het over het klimaat hebben. Wat zijn de bepalende momenten in een ontwikkeling, wanneer kun je van een doorbraak spreken? Pas als je uitzoomt, zie je de grotere verbanden.

Naast interviews met mensen uit het nieuws vormen gesprekken met vaste gasten, muziek en een vooruitblik op het weekend wezenlijke onderdelen van het programma.

Miss Podcast
Vanaf januari krijgt NPO Radio 1 een programma waarin de kruisbestuiving tussen podcast en radio centraal staat: Miss Podcast, een nieuw programma dat Mischa Blok doordeweeks elke nacht presenteert van 01 tot 02 uur. Met persoonlijke gesprekken waarbij geluiden en podcasts centraal staan.

Radio zonder draaiboek die ontroert, verwart, doet schaterlachen en bij vlagen ontspoort. Aan dit programma is ook de podcast Vink gekoppeld, waarin Vincent Bijlo, Mischa Blok en Stan Putmans nieuw uitgekomen podcasts bespreken en luistertips geven.

Petra & Chazia
In ‘Hilversum Uit’ gaat Petra Grijzen met de gele NPO Radio 1-bus drie zaterdagen per maand van 15 tot 16 uur het land in. De bus staat op een plein ergens in Nederland voor een levendige radioshow met actuele gesprekken, persoonlijke verhalen, muziek en dichtkunst en speciale aandacht voor de lokale blik op de actuele stand van het land.

De vierde zaterdag van de maand is het tijdvak 15-16 uur voor Chazia Mourali met ‘Goed Ingelichte Kring’. en panel van goed geïnformeerde vrouwen geeft messcherp commentaar op de actualiteit onder leiding van Mourali.

Maar ook vertrouwde programma’s blijven te horen. ‘EenVandaag’ is in het nieuwe jaar elke werkdag te horen van 16 tot 17 uur. De presentatie is in handen van Suzanne Bosman. ‘Nieuws en Co’ volgt daarna 17-18.30 uur. Lara Rense presenteert het programma van maandag tot en met donderdag, terwijl Petra Grijzen op vrijdag achter de microfoon kruipt.

Met de nieuwe programmering wil NPO Radio 1 met name de doorbeluistering in de middag verbeteren. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten