Oud-voorzitter mediawaakhond naar Netflix

De 53-jarige Madeleine de Cock Buning, voorheen werkzaam als voorzitter van het Commissariaat voor de Media, gaat naar Netflix. Ze wordt daar vanaf 2020 verantwoordelijk voor de lobby bij de Europese Unie en de overheid in Europese landen.

In augustus 2019 ging ze ook aan de slag als hoogleraar aan het European University Institute waar ze onder andere ging lesgeven in het nieuwe masterprogramma van het EUI op het gebied van Digital Politics, Economy and Society. [Radiowereld.NL]

De Cock Buning legde begin juli 2019 haar functie van voorzitter neer bij het CvdM, omdat herbenoeming na 10 jaar wettelijk niet was toegestaan. Als gevolg hiervan had ze recht op wachtgeld, maar daar heeft De Cock Buning geen gebruik van gemaakt.

Gerelateerde berichten