Radio 10 Brabant gestart op frequenties Radio 8FM

Het nieuwe station Radio 10 Brabant is gestart met uitzenden op een groot aantal FM-frequenties van Radio 8FM in Brabant en Noord-Limburg. Ook is Radio 10 Brabant in het zuiden van het land op DAB+ te ontvangen.

Radio 10 Brabant gestart op frequenties Radio 8FM Radio 10 had in Brabant alleen een FM-frequentie in Den Bosch, maar het meeste signaal wordt in noordwestelijke richting gestraald.

Daarnaast zijn de signalen vanuit Arnhem (104.1), Rotterdam (103.8) en Westdorpe (93.0) in delen van de provincie nog goed te ontvangen, maar desondanks is er in West-, Midden-, en Zuidoost-Brabant geen goede FM-dekking.

Met Radio 10 Brabant wil Talpa Radio het dekkingsgat van Radio 10 op FM in deze regio opvangen. Het gaat in totaal om negen nieuwe FM-frequenties.

Omdat het niet toegestaan is om op een regionaal FM-kavel 1:1 programma’s van een landelijke commerciële radiozender door te geven is er gekozen voor Radio 10 Brabant. Hierop zijn de vertrouwde classic hits van Radio 10 te horen, maar dan non-stop, aangevuld met nieuws, weer en verkeer. Talpa liet al doorschemeren dat het niet uitgesloten is dat in de toekomst deejays van Radio 10 te horen zullen zijn op Radio 10 Brabant.

Om aan de verplichte percentages regiogerichtheid te voldoen, die voor de frequenties van Radio 10 Brabant gelden, worden er op de Brabantse editie meer artiesten geprogrammeerd die in deze provincie geboren zijn. Te denken valt aan Guus Meeuwis, Do en Krezip.

Met Radio 10 Brabant hoopt Talpa het landelijke marktaandeel van Radio 10 verder op te vijzelen, want luisteraars in Brabant en Noord-Limburg zullen ongetwijfeld aangeven dat ze naar radio 10 luisteren bij het luisteronderzoek. Radio 8FM was in Brabant goed voor een marktaandeel van 2,3%, wat goed is voor een landelijk marktaandeel van 0,5%.

Radio 8FM is tot het eind van het jaar nog te horen op een kleine FM-frequentie in Cuijk en in heel Zuid-Nederland op DAB+. Vanaf 1 januari 2020 gaat het station verder onder de naam Classics Only op de kabel en via internet. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten