Search
Close this search box.

Wham op 1 in Winterse 50 bij 150 omroepen in Nederland

Last Christmas van Wham is dit jaar alweer de populairste kersthit. Het kerstnummer gaat opnieuw naar de eerste plaats van de Winterse 50, de jaarlijkse hitlijst met grootste kersthits. De nummer 1 van vorig jaar, All I want for Christmas is you van Mariah Carey, zakt naar nummer 2.

Wham op 1 in Winterse 50 bij 150 omroepen in Nederland Het verschil tussen de beide klassiekers is klein. “Een verschil van maar 94 stemmen, dat is het kleinste verschil ooit”, aldus iniatiefnemer Martijn de Lange van de Winterse 50.

Beide nummers hebben veel publiciteit gehad de afgelopen weken. Wham door de film Last Christmas en Mariah Carey omdat haar kersthit 25 jaar geleden uitkwam. De hit van Wham is nu trouwens 35 jaar oud.

De lijst telt dit jaar drie nieuwe binnenkomers, naast Elton John (49) zijn dat twee nieuwe kersthits van dit jaar, ‘Time for change‘ van Robbie Williams (48) en ‘Altijd Kerstmis‘ van Edwin Evers en zijn band (43).

Dit jaar zakt Radio 2 deejay Gerard Ekdom met zijn alter-ego Gary Fomdeck van 37 naar 48 met ‘I’ll be there this Christmas’. Hekkensluiter op 50 is Andy Williams met ‘It’s the most wonderful time of the year‘.

De Winterse 50 is een jaarlijkse hitlijst, ontstaan in 2002 bij de lokale zender TV Enschede FM dat nu 1Twente Enschede heet. Aan de eerste editie deden dertig omroepen mee, dit jaar zijn dat er opnieuw rond de 150. Bovendien is bij veel omroepen een tv-special te zien met clips uit de hitlijst. Een overzicht van alle uitzendingen is te vinden op www.winterse50.nl. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten