Best beluisterde jaar ooit voor Qmusic

Qmusic is heel blij met de nieuwe luistercijfers die Radio.NL dinsdag publiceerde. Qmusic kijkt terug op 2019 als best beluisterde jaar ooit voor het landelijke radiostation in de voor Q belangrijke doelgroep 20 – 49 jaar. Steeds meer luisteraars dan ooit wisten Qmusic te vinden.

Best beluisterde jaar ooit voor Qmusic Het marktaandeel van Qmusic komt voor heel 2019 uit op 14,9%. Dit is een stijging van 9% ten opzichte van 2018, toen het marktaandeel op 13,8% uitkwam.

Programmadirecteur Dave Minneboo: “We sluiten dit jaar af als het beste jaar voor Qmusic ooit. Dit toont aan dat we met een heldere programmering, met onder anderen Mattie & Marieke, Domien en de Top 40 een herkenbaar geluid laten horen waar luisteraars graag op afstemmen.

Beste november-decemberscore ooit
De periode november-december is traditioneel een atypische tijd in het radiolandschap, met tijdelijke verschuivingen in luistergedrag. Ook hier heeft Qmusic de beste meting voor deze periode ooit behaald. Het marktaandeel kwam uit op 13,8%, een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. [Radiowereld.NL]