Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio Continu neemt FM-kavel Coastline kop van N-Holland over

Radio Continu is binnenkort ook op FM te ontvangen in de kop van Noord-Holland. De volkszender neemt de frequentie 96.0 FM over van Coastline FM. Deze radiozender gaat nu door via het internet. Mogelijk keert Coastline in de toekomst terug via een lokaal DAB+-kavel.

Radio Continu neemt FM-kavel Coastline kop van N-Holland over Coastline was sinds mei 2018 te ontvangen op de frequentie 96.0 FM vanaf de grote zendmast Wieringermeer.

Deze frequentie kreeg het station eind 2017 toegewezen bij een frequentieverdeling. Pas in maart 2019 nam Coastline ook haar DAB+-capaciteit op kanaal 9D (Friesland en kop van Noord-Holland) in gebruik.

Maar nu staakt Coastline de uitzendingen op FM en DAB+. Het is de radiozender niet gelukt om rendabel te worden. “Vooral de kosten die de DAB+ (9D Noord) met zich meebrengt zijn niet in verhouding tot het kleine FM kavel, zeker nu in 2020 er een aantal extra DAB+ opstelpunten om de ontvangst te verbeteren worden uitgerold”, zo laat Jan de Boer van Coastline weten aan Radio.NL.

Daarom is er gezocht naar een partij die de FM-vergunning en de daaraan gekoppelde capaciteit op DAB+ wil overnemen. Sinds 1 januari is deze vergunning in handen van Radio Continu. Momenteel is er non-stop muziek te horen op 96.0 FM en het bijbehorende DAB+-kanaal. Als alles volgens planning verloopt is vanaf medio volgende week het reguliere programma van Radio Continu te horen op de frequentie.

Voor Coastline is het al de tweede keer dat afscheid genomen wordt van een commerciële frequentie. Eind 2013 stopte de zender al met uitzenden op 94.5 FM op Texel.

Het verdwijnen van FM en DAB+ betekent niet het einde van Coastline. Het station gaat door via internet. Maar mogelijk komt er uitbreiding via andere platforms bij. “We zijn aan het onderzoeken of we in 2020 uit kunnen breiden op de kabel en aan kunnen haken op een regio DAB+ kavel van het nieuwe uit te rollen laag 6 (voor lokale omroepen, red.) pakket”, aldus De Boer. “Dit is beter afgestemd op het gebied waar we ons op willen richten.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten