VS: KROQ zet ochtenddeejay na ruim 30 jaar op straat

De rockzender 106.7 KROQ in Los Angeles heeft vorige week ochtenddeejay Kevin Ryder na 30 jaar op straat gezet. Ook sidekicks Allie MacKay en Jensen Karp hebben hun spullen moeten pakken. Het radiostation schuift als vervanging het middagteam naar de ochtend.

VS: KROQ zet ochtenddeejay na ruim 30 jaar op straat Ryder was sinds december 1989 in de ochtend te horen op KROQ. Tot vorige jaar vormde hij samen met Gene ‘Bean’ Baxter het populaire duo ‘Kevin & Bean’.

Deze ochtendshow was de afgelopen jaren meerdere keren het best beluisterde ochtendprogramma van L.A.

Nadat Baxter was opgestapt, ging Ryder met een nieuw team verder in de ochtend. Maar dan kwam afgelopen week opeens een einde aan.

Gisteren kreeg ik een telefoontje dat ik en de rest van het ochtenteam ontslagen was”, vertelde hij vorige week woensdag tijdens zijn laatste show. “Dat was voor iedereen een verrassing. Waarom we ontslagen zijn weet ik niet, maar ik ben blij dat we nog afscheid mogen nemen.”  

Het is belachelijk. Er staan nieuwe mensen aan het roer, die hier niet eens in het gebouw zijn” aldus een verblufte Ryder. “Ik denk dat het helemaal niets voor ze betekent. Het hele familie-aspect is verdwenen. Het gaat alleen maar om cijfers.

Naar waarom het complete team op straat is gezet kan Ryder dus alleen maar gissen. “Ik gok dat het door de luistercijfers komt, die daalden. Maar het is een belachelijke manier om mensen zo te behandelen” schijft hij op twitter. Ook vertelt hij dat KROQ maar liefst drie personen had opgetrommeld om Ryder woensdag het pand uit te begeleiden. “Nergens voor nodig!

Als vervanging schuift KROQ het middagduo Ted Stryker en Kevin Klein naar de ochtend. Stryker is al sinds 1999 werkzaam bij de radiozender. Eerst in de avond, maar na een korte uitstap in 2010 naar zusterstation Amp Radio (KAMP) in de middag. Klein werkt sinds 2018 bij KROQ. Daarvoor was hij onder meer te horen op Live 105 (KITS) San Francisco, 92 3 K-Rock (WXRK) in New York City en 97.3 The Machine (KEGY) in San Diego.

Het middagprogramma op KROQ wordt overgenomen door avonddeejay Megan Holiday. Voor de avond wordt nieuwe invulling gezocht. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten