Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rechter: Energy Hamburg mag voorlopig op FM blijven

Energy Hamburg blijft hoogstwaarschijnlijk ook na 31 juli op FM uitzenden. De administratieve rechtbank van Hamburg heeft een voorlopige voorziening toegewezen, waardoor de zwarte panter mag blijven uitzenden tot dat de bodemprocedure is afgerond.

Rechter: Energy Hamburg mag voorlopig op FM blijven In november werd bekend dat Energy na 25 jaar haar FM-frequenties in en om Hamburg kwijtraakt. In augustus van dit jaar loopt de huidige vergunning af en daarom moesten de frequenties opnieuw verdeeld worden.

Groot was de verbazing toen Mediaregulator MA HSH (Hamburg/Sleeswijk-Holstein) besloot om de FM-frequenties niet opnieuw toe te kennen aan Energy, maar aan alternatieve zender Flux FM uit Berlijn.

Eind vorig jaar heeft Energy Hamburg bij de administratieve rechtbank een zogenaamde “Eilrecht-Schutzverfahren” aanhankelijk gemaakt. Dit is een soort tijdelijke voorziening die moet voorkomen dat Energy in Hamburg in augustus daadwerkelijk haar FM-frequenties moet uitzetten.

Eerste slag voor Energy
Afgelopen week besloot de rechter de tijdelijke voorziening toe te wijzen waardoor Energy Hamburg in principe na 31 juli kan blijven uitzenden tot er uitspraak komt in de bodemprocedure.

De rechtbank had overigens geen kritiek op het besluit van de mediaregulator om voor Flux FM te kiezen. Maar wat wel nog twijfelgeval is, is of de aanvraag van Flux FM wel geaccepteerd had mogen worden door de mediaregulator. De aanvraag was namelijk maar door één van de twee directeuren ondertekend.

Grote vraag bij de bodemprocedure wordt dan ook of de mediaregulator de aanvraag van Flux FM terecht heeft geaccepteerd ondanks het ontbreken van een handtekening. De MA HSH heeft inmiddels aangekondigd de voorlopige voorziening aan te vechten bij de Hogere Administratieve Rechtbank. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten