Zoek
Sluit dit zoekvak.

Minister Slob neemt Commissariaat voor de Media op de schop

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) gaat flink op de schop. Dit schrijft Minister Slob van media in een brief aan de kamer. Zo komt er geen nieuwe algemeen directeur meer en wordt het College van Commissarissen vernieuwd. Met de wijzigingen hoopt Slob het CvdM weer op de rit te krijgen.

Minister Slob neemt Commissariaat voor de Media op de schop Vorig jaar lag de mediawaakhond flink onder vuur. Zo was het personeelsverloop hoog.

Daarnaast had voorzitter Madeleine de Cock Buning haar functie neergelegd omdat haar wettelijke termijn van 10 jaar erop zat.

Ook werd commissaris Eric Eljongeschorst nadat hij een roman had geschreven over de tv-wereld.

Begin augustus werd de schorsing omgezet in ontslag. Tenslotte stapte ook de algemeen directeurop.

Doordat het College van Commissarissen tijdelijk maar uit één persoon bestond, kon het commissariaat maandenlang geen belangrijke beslissingen nemen. Sinds november is met de komst van Renate Litjens als interim-voorzitter het college weer enigszins op peil.

De komende maanden gaat Slob flink inzetten op vernieuwing bij het CvdM. Hiervoor heeft de minister een extern bureau onderzoek laten doen en advies laten uitbrengen.

Zo komt er een vernieuwd College die per 1 oktober benoemd moet zijn. Tevens gaat deze weer bestaan uit drie personen, waaronder een voorzitter. Deze voorzitter gaat ook het commissariaat aansturen. Dat betekent dus dat er geen nieuwe algemeen directeur meer komt.

Momenteel wordt het CvdM al geleid door de voorzitter en de eerste resultaten hiervan zijn positief volgens Slob. Deze nieuwe structuur moet er tevens voor zorgen dat het college en de organisatie dichter bij elkaar komen. De transitieperiode bij het CvdM moet medio oktober 2022 zijn afgerond. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten