Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Foutje: Zendmasteigenaar haalt Twente FM uit de lucht

De lokale omroep Twente FM is sinds vrijdag niet op 93.9 FM vanuit Wierden te ontvangen. De zendmasteigenaar had de installatie van de omroep per ongeluk voor piratenzendmast aangezien en onklaar laten maken, zo meldt Twente FM op haar site.

Foutje: Zendmasteigenaar haalt Twente FM uit de lucht Onder politiebegeleiding is de zendinstallatie onbruikbaar gemaakt, door de antenne en kabels uit de zendmast te knippen. Hoe dit misverstand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog onduidelijk.

“Dat ging met behoorlijk geweld,” vertelt Wim Aarsen, voorzitter van de omroep. “Onze zender hangt al vele jaren op dezelfde plek in deze mast, precies volgens de vergunningen en afspraken.

Twente FM hoopt de zender op 93.9 FM zo snel mogelijk weer in de lucht te brengen. Hoe lang dit gaat duren is onduidelijk. De omroep overweegt de schade te verhalen op de masteigenaar.

Het is niet de eerste keer dat een masteigenaar per ongeluk een legale zender uit een mast verwijderd. In maart van dit jaar overkwam Radio Stad Montfoort dit al waardoor de omroep enige tijd uit de lucht was. [Radiowereld.NL]

 

Gerelateerde berichten