Search
Close this search box.

Stoelendans in ochtend en middag bij Qmusic Vlaanderen

Qmusic in Vlaanderen trapt na de zomer af met een nieuwe ochtend- en middagshow. Huidig middagduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe verhuist na vier jaar weer terug naar de middag, terwijl Sam de Bruyn de ochtend verruilt voor de middag.

Stoelendans in ochtend en middag bij Qmusic Vlaanderen De Bruyn was sinds augustus 2016 in de ochtend te horen op Qmusic. Dat deed hij in eerste instantie met Heidi van Tielen. In januari 2018 kwam Wim Oosterlinck het ochtendteam versterken. Vorig jaar besloot Van Tielen te stoppen en werd ze vervangen door Inge de Vogelaere.

Jong veulen en ervaren knol in de middag
Nu heeft Qmusic besloten het ochtendtrio uit elkaar te trekken. De Bruyn verhuist naar de middag waar hij een duo gaat vormen met Vincent Fierens, die de afgelopen jaren in de avond te horen was.

Een jong veulen en een ervaren knol hebben elkaar gevonden op de radio“, lachen De BruynenFierens. “Al verschillen we soms eens van mening, dat we samen heerlijk gestoorde radio zullen maken, daar zijn we het al een tijdje over eens. We kijken er dan ook ontzettend naar uit om samen met onze luisteraars elke werkdag af te kunnen sluiten met een lach.

Willy Oosterlinck
Voor De Vogelaere wordt een andere plek gezocht in de programmering van Qmusic. Oosterlinck gaat de zender verlaten om de dagelijkse ochtendshow op de digitale radiozender Willy te presenteren. Ook gaat hij radiotalent coachen bij Willy.

“Ik ben blij en trots dat ik het ochtendprogramma op Willy ga opstarten en presenteren. Dankjewel aan alle luisteraars en collega’s van Qmusic voor 14 jaar plezier. Nu ga ik snoeihard voor een nieuwe uitdaging. Binnenkort ben ik een fiere Willy”, vertelt Oosterlinck.

Terug naar de ochtend
In de ochtend keren vanaf augustus Vancoillie en Dauwe terug. In 2016 mochten zij al eens een jaar aan de ochtendshow proeven om vervolgens naar de middag te verhuizen. “Samen radio maken is het mooiste wat er is”, concludeert het duo. “De voorbije jaren hebben we de energie van alle luisteraars met plezier bijgetankt na een lange werkdag. Nu gaan we hen de energie”. [Radiowereld.NL]