Kink doet noodoproep in De Volkskrant

Radiozender Kink doet in een paginagrote advertentie in De Volkskrant een noodoproep aan de leden van de Tweede Kamercommissie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) om niet akkoord te gaan met een noodverlening van de huidige FM-vergunningen en in 2022 te gaan veilen.

Kink doet noodoproep in De Volkskrant Deze week volgt er een debat met Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) over de noodverlenging van drie jaar die de bestaande radiostations graag willen om de coronacrisis te boven te komen.

Keijzer zelf wil hier niet aan beginnen, maar een deel van de kamer denkt hier anders over.

Kink is het hier niet mee eens en vindt dit ‘een onnodige en onrechtmatige grond voor de zoveelste verlenging van FM-vergunningen, die al bijna 20 jaar niet zijn herverdeeld.

Volgens Kink is de noodverlenging niets meer dan ‘een marktafscherming van partijen die hun lucratieve vergunningen koste wat het kost willen behouden’.

Hiermee lijkt Kink te insinueren dat het al jaren wacht op een FM-frequentie en dat er geen mogelijkheden meer zijn geweest sinds 2003 om op FM te komen. Maar dat klopt niet helemaal. Kink deed in 2003 zelf niet mee aan de toenmalige verdeling. En ook bij de verlenging in 2011 en 2017 was er geen bezwaar uit het Kink-kamp. Het huidige Kink is immers pas begin 2019 begonnen met uitzenden. Tussentijds is ook nog kavel A7 geveild. Hierop zendt nu Radio 10 uit.

Kink hoopt dat de Kamer ernstig rekening houdt met de belangen van nieuwkomers en niet toestaat dat de vergunningen opnieuw verlengd gaan worden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten