Kink overweegt juridische stappen tegen noodverlenging

Radiozender Kink overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de geplande noodverlenging van de bestaande commerciële radiofrequenties. Dit meldt Kink via social media. De zender had gehoopt in 2022 een plekje op FM te bemachtigen.

Kink overweegt juridische stappen tegen noodverlenging Donderdagmiddag werd een motie ingediend om de huidige radiovergunningen voor FM met drie jaar te verlengen om radiozenders de kans te geven de coronacrisis door te komen.

Deze motie wordt gesteund door een ruime meerderheid van de Kamer. Ook Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat), die over de frequenties gaat, gaf aan de noodzaak van deze noodverlenging in te zien.

Begin deze maand wilde ze hier nog niet van weten.

Kink voerde de afgelopen periode actie om te noodverlenging tegen te houden. Deze week deed het radiostation zelfs een noodoproep om de kamer over te halen geen noodverlenging te geven. Hieraan is geen gehoor gegeven.

“Door dit besluit wordt Kink buitengesloten” schrijft de radiozender op social media. “Het lijkt erop dat er voorlopig géén herverdeling plaatsvindt van FM-frequenties en dat is onrechtmatig. Naast de politieke werkelijkheid is er namelijk ook een juridische realiteit. We beraden ons dan ook op mogelijke juridische vervolgstappen.”

Eerder liet directeur Jan Hoogesteijn in een interview met Adformatie weten desnoods door te procederen tot bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten