Bevestigd: Cielke en Thijs weg bij middagshow Ruud de Wild

Cielke Sijben en Thijs Maalderink zijn per direct weg bij het middagsprogramma van Ruud de Wild op NPO Radio 2. Dit bevestigt een woordvoerder van Kro-Ncrv aan Radio.NL. Besloten is om de contracten van beide sidekicks niet te verlengen.

Bevestigd: Cielke en Thijs weg bij middagshow Ruud de WildOmdat we een andere invulling aan het programma van Ruud de Wild geven, is besloten om de contracten van Cielke en Thijs niet te verlengen”, aldus een woordvoerder van de omroep.

We hebben Cielke en Thijs hierover woensdagmiddag jl. geïnformeerd. Gisteren is besloten dat Cielke en Thijs per direct stoppen bij het Kro-Ncrv-programma De Wild in de Middag. De afgelopen jaren hebben zij samen met Ruud een fantastisch programma neergezet. Daar zijn we ze erg dankbaar voor.

Afgelopen vrijdag ontstonden de eerste geruchten dat De Wild afscheid zou gaan nemen van zijn sidekicks. Werkgever Kro-Ncrv bevestigde toen wel dat het programma een andere invulling ging krijgen, maar wilde verder geen details geven.

Niet meer te horen
Sinds eind vorige week zijn Sijben en Maalderink al niet meer in het programma te horen, omdat De Wild momenteel zijn programma vanuit huis presenteert. Dit was aanvankelijk omdat zijn vriendin Olcay Gulsen positief getest was op corona. Maandag bleek dat ook De Wild positief te zijn.

De afgelopen dagen presenteerde De Wild het programma samen met Regisseur Thijs Hakkert, die in de studio in Hilversum zit.

Geen mogelijkheden op korte termijn
Voor zowel Sijben als Maalderink houdt het avontuur bij Kro-Ncrv vooralsnog op, zo laat de omroep weten. “Op korte termijn zien we voor Cielke en Thijs bij Kro-Ncrv helaas geen mogelijkheden, maar we gaan graag met Cielke en Thijs in gesprek als die zich in de toekomst wel voordoen.”

Sijben was al sinds de start vaste sidekick van De Wild op Radio 2. Maalderink werd in 2018 aan het team toegevoegd. [Radiowereld.NL]
Foto: Kro-Ncrv/Linda Stulic

Gerelateerde berichten