Search
Close this search box.

Dit zijn de winnaars van de 538 Top 50 Awards 2020

David Guetta, Dua Lipa, Lucas en Steve, Bilal Wahib, Boef, Davina Michelle & Snelle, Di-Rect en Rolf Sanchez zijn dit jaar de winnaars van de 538 Top 50 Awards. De afgelopen week reikte Radio 538 in totaal acht Awards uit, waarvan de laatste drie tijdens de 100e uitzending van de hitlijst.

Dit zijn de winnaars van de 538 Top 50 Awards 2020 Vorige week werd al bekend dat David Guetta de 538 Top 50 Lifetime Achievement Award kreeg. De Franse DJ scoorde de afgelopen jaren al 37 keer de 538 Dance Smash. In 2017 won hij daarom al de 538 Dance Smash Award.

Best International Act
Dua Lipa werd door 538 Top 50-presentator Ivo van Breukelen verrast met de Award voor ‘Best International Act’. De zangeres scoorde dit jaar al zes internationale hits. “En dan te bedenken dat 2020 nóg anderhalve maand duurt. We kunnen niet anders dan deze artiest van wereldklasse bekronen met de 538 Top 50 award voor ‘Best International Act 2020’.“, aldus 538.

Dance Smash Award
Het DJ-duo Lucas & Steven scoorde dit jaar twee keer de Dance Smash, nummer 14 en 15 in totaal, op 538 en krijgt daarom dit jaar de 538 Top 50 Dance Smash Award.

2020 Was een bijzonder jaar voor Lucas & Steve”, aldus 538. “Het dj-duo scoorde meerdere hits én bracht vorige maand hun debuutalbum ‘Letters To Remember’ uit. Deze twee talenten lieten zich niet uit het veld slaan door de coronacrisis, in tegendeel zelfs: Lucas & Steve draaiden op 538 Koningsdag vanuit de tuin van Paleis Soestdijk, gaven deze zomer als één van de eerste dj’s samen met 538 een coronaproof strandfeest én vierden de release van hun album met fans tijdens een drive-in party.

Member Favourite Award
Bilal Wahib scoorde dit jaar zijn eerste nummer 1-positie in de 538 Top 50 met ‘Tigers’. Deze positie had hij met name te danken aan de luisteraars van Radio 538 die massaal op de track stemden voor de hitlijst.

Als tegenprestatie voor zijn nummer 1-notering ging hij samen met 538-deejay Ivo van Breukelen tijgerpoep scheppen. Alleskunner Bilal heeft zich met Tigers als muziekartiest op de kaart gezet.

Beste Hiphop
Nieuw dit jaar is de Award voor Beste Hiphop. De eerste gaat naar rapper Boef. Volgens 538 is Boef “een gevestigde naam in de Nederlandse hiphop-scene en dit jaar zelfs één van de grootste artiesten wereldwijd in streaming. Zijn laatste album ‘Allemaal Een Droom’ was binnen 24 uur na release het meest beluisterde album op Spotify in Nederland.”

Daarnaast stond Boef afgelopen zomer onafgebroken in de 538 Top 50.

Beste Hit
De Award voor beste hit is voor Davina Michelle en Snelle voor hun nummer 1-hit “17 Miljoen mensen.” Deze hit dat werd geschreven als reactie op de coronacrisis en opgedragen aan hulpverleners, leraren, vakkenvullers en álle andere 17 miljoen mensen in Nederland.

Davina en Snelle hebben met deze hit bewezen dat muziek verbindt. ’17 Miljoen Mensen’ verwoordt het gevoel van corona-jaar 2020 perfect“, oordeelt 538

Beste Nederlandse Act
Di-Rect sleept dit jaar de Award voor beste Nederlandse Act in de wacht. “De Haagse band Di-rect had dit jaar met ‘Soldier On’ hun grootste hit ooit te pakken”, zo staat in het rapport. “Al voor de coronacrisis maakten zij het nummer dat voor velen een anthem werd tijdens deze periode en muzikale houvast bood. Het was de juiste plaat op het juiste moment. De band liet zich dit jaar niet tegenhouden door lockdowns en greep alle mogelijkheden aan om muziek te kunnen blijven maken.

Beste Nieuwkomer
Rolf Sanchez mag zich dit jaar de trotse winnaar noemen van de Award voor beste nieuwkomer. Volgens 538 speelde Sanchez zich vorig jaar “in de kijker door mee te doen aan ‘Beste Zangers’ en scoorde hij een grote hit met zijn versie van ‘Pa Olvidarte’. Dit jaar heeft Rolf Sanchez zichzelf als soloartiest op de kaart gezet met ‘Más Más Más’ waarmee hij zelfs een nummer 1-notering scoorde in de 538 Top 50. We verwachten ook in 2021 nog heel veel van deze artiest die zich onderscheidt met zijn unieke mix van oer-Hollandse Nederpop en exotische latin.” [Radiowereld.NL]