Search
Close this search box.

Marconi Award Aanstormend Talent voor Sophie Hijlkema

Tijdens het 15e RadioGala van het Jaar vanuit Theater Gooiland in Hilversum is de ‘Marconi Award Aanstormend Talent’ uitgereikt aan Sophie Hijlkema van NPO 3FM. Andere genomineerden waren Wouter Bouwman (NPO Radio 1) en Natasja Gibbs (NPO Radio 1).

Marconi Award Aanstormend Talent voor Sophie Hijlkema De vakjury voor de Marconi Awards bestond voor deze editie uit: Coco Hermans (Radio 538), Niels van Baarlen (Radio Veronica), Domien Verschuuren (Qmusic), Patrick Lodiers (NPO Radio 1, BnnVara), Corné Klijn (NPO Radio 2 & 5, AvroTros), Sharid Alles (NPO 3FM), Mireille van Ark (Bnr Nieuwsradio), Michiel Veenstra (Kink), Beitske de Jong (NPO Radio 4, Kro-Ncrv) en Wibo Dijksma (juryvoorzitter).

De Marconi Award is een Nederlandse prijs die sinds 1996 wordt uitgereikt aan radioprogramma’s en radiopresentatoren. Marconi verwijst naar Guglielmo Marconi. In Amerika worden soortgelijke radiovakprijzen uitgereikt onder de naam NAB Marconi Radio. [Radiowereld.NL]