VS: Radio Disney gestart met stopzetten radioactiviteiten

Disney is gestart met de afbouw van haar radioactiviteiten in de Verenigde Staten. Afgelopen vrijdag (1 januari) is Radio Disney Country gestopt met uitzenden, terwijl Radio Disney haar gepresenteerde programma’s heeft stopgezet. Tot 22 januari gaat het station non-stop verder.

VS: Radio Disney gestart met stopzetten radioactiviteiten Vorige maand werd bekend dat Radio Disney en zusterstation Radio Disney Country gaan stoppen met uitzenden in de VS.

Mede door de coronacrisis, waardoor Disney in het laatste kwartaal van 2020 al een verlies van $710 miljoen rapporteerde, is het bedrijf flink aan het snijden en reorganiseren. Disney gaat zich meer focussen op televisie met tv-kanalen als Disney Channel en de streamingdienst Disney+.

Radio Disney Country stopte afgelopen vrijdag om 12 uur met uitzenden. Zusterstation Radio Disney heeft alle gepresenteerde programma’s geschrapt. Het station zendt nog tot 22 januari 2021 non-stop hits van de afgelopen 25 jaar uit van artiesten die hun succes mede aan Radio Disney hebben te danken. Daartoe behoren onder meer de Jonas Brothers, Selena Gomez, Shawn Mendes, Jojo, Miley Cyrus, Olly Murs en The Cheetah Girls. Daarna worden de uitzendingen geheel gestaakt.

Door het verdwijnen van Disney Country is nu tijdelijk Radio Disney weer te ontvangen vai de middengolffrequentie 1110 kHz (KRDC) in Los Angeles, alsmede via de daaraan gekoppelde zwakke FM-zender 99.1 (K256CX) aan de noordoostkant van Los Angeles. Beide frequenties staan nu in de verkoop. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten