Search
Close this search box.

Rob Stenders van NPO Radio 2 naar Radio Veronica

Rob Stenders wordt de nieuwe zendermanager van Radio Veronica en eindverantwoordelijk voor de muziek en de programmering van het station. Naast zijn functie als manager van de zender zal de radiomaker ook weer te horen zijn op Veronica.

Rob Stenders van NPO Radio 2 naar Radio Veronica Stenders gaat iedere werkdag de Bonanza presenteren, samen met sidekick Caroline Brouwer. Net als op NPO Radio 2 bepalen de luisteraars wat er gedraaid wordt in het programma.

Hierdoor stopt hij op NPO Radio 2. Stenders is aanstaande vriijdag voor het laatst te horen op NPO Radio 2.

Frank van ’t Hof moet Stenders tijdelijk vervangen tot 1 mei. Volgens insiders in de radiowereld zal Annemiek Schollaardt mogelijk het programma van Stenders overnemen op NPO Radio 2.

Rob Stenders: “Weggaan bij NPO Radio 2 is niet makkelijk. Maar de sleutels in handen krijgen om van Radio Veronica een muzikale vrijplaats voor liefhebbers te maken, zo’n kans krijg je maar één keer. Net als Radio Veronica ben ik geboren op 18 april, m’n eerste demo stuurde ik naar Veronica, het is de zender van Stenders & Van Inkel en zo’n beetje de helft van mijn radiobestaan.

Dat ik nu de kans krijg om als zenderbaas de koers van dit station te bepalen en zwart-op-wit het vertrouwen en de vrijheid heb gekregen om er de zender van te maken waar ik in geloof, maakt de cirkel rond.

Foto: Ben Houdijk

Marc Adriani, Directeur Radio: “Het is een eer om het roer van Radio Veronica te overhandigen aan Rob Stenders. Als geen ander weet hij luisteraars mee te nemen in een muzikaal avontuur. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn passie voor muziek en het radiovak meeneemt naar het Veronica-team en haar luisteraars. De claim We. Love. Music willen we met de komst van Rob nóg beter waarmaken.

Rob Stenders presenteerde van 1987 tot en met 1991 spraakmakende Veronica-programma’s als Stenders & Van Inkel, Oh, Wat Een Nacht, Goud van Oud en D’Rob of D’ronder. Na een korte uitstap van een jaar keerde hij in 1992 weer terug naar Radio Veronica, waar hij tot 1995 te horen was met programma’s als Listen To The Music en Shockradio.

De radiomaker zal vanaf 28 juni te horen zijn op Veronica. Met zijn eerste werkzaamheden als zendermanager achter de schermen start hij al iets eerder dit jaar. Op dit moment vervult Niels van Baarlen de functie van zendermanager ad-interim.

Over Van Baarlen zegt Marc Adriani: “Niels heeft Radio Veronica als gedreven vakman op een voortreffelijke manier aangestuurd. Mede dankzij hem kwam Veronica in een uitdagend jaar met de succesvolle 30 Fans Only concerten en werd het muziekformat verder aangescherpt. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter de verhuizing van Veronica Inside naar de ochtend.

Het is mooi om te zien dat we binnen Talpa Network dit talent in huis hebben. Uiteraard blijven we Niels op de radio horen en blijft hij zijn managementkwaliteiten ook achter de schermen inzetten binnen Talpa Network!

Driemaal = scheepsrecht
Al enkele maanden gingen er geruchten dat Stenders de overstap ging maken naar Veronica.

Twee keer gingen er ook al geruchten. De eerste keer was in augustus 2017, toen hij zijn Platenbonanza kwijt raakte op NPO Radio 2. De deal was toen zo goed als rond, maar ging alsnog niet door. Later bleek dat John de Mol er een stokje voor had gestoken.

De tweede keer dat de geruchten de kop op staken, was een jaar later. Toen besloot Stenders echter zijn contract met BnnVara te verlengen tot eind 2021 en bij NPO Radio 2 te blijven.

Stenders had al een overeenkomst met Talpa voor het maken van podcasts en het invullen van een radiokanaal op Juke. [Radiowereld.NL]