Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Schat’ en ‘mop’ populairste koosnaampjes

Aankomende zondag is het Valentijnsdag. Daarom vroegen Gerard Ekdom en Evelien de Bruijn bij Radio 10 zich af welke koosnaampjes we voor geliefden gebruiken. Traditionele koosnaampjes als ‘schat’, ‘schatje’, ‘mop’, ‘moppie’ en ‘lieverd’ blijken nog steeds het meest populair.

'Schat' en 'mop' populairste koosnaampjes Ook korten geliefden elkaars naam af en blijken dieren een grote inspiratiebron. Zo worden beer(tje), duifje, tijger, poes en muis ook veelvuldig genoemd.

Dit blijkt uit onderzoek onder bijna 3.500 mensen, uitgevoerd in opdracht van Radio 10.

Luisteraars van ‘Ekdom in de Morgen’ kunnen deze week hun koosnaampjes delen met Radio 10. De meest opvallende en originele inzendingen worden deze week door Gerard en Evelien gebeld in de uitzending.

Bijna één derde van de Nederlanders heeft een koosnaam voor hun geliefde (29%). De meeste mensen (89%) vinden het geen probleem als hun partner de koosnaam in het openbaar gebruikt.

Gerard noemt zijn vrouw ‘baby’: “Ik vind het mooi om te zien dat koosnaampjes eigenlijk nauwelijks veranderen. Ik hoorde mijn ouders vroeger ook vaak ‘lieverd’ gebruiken, dus ik vind het wel mooi dat deze ook nu weer in de top drie staat.”, aldus Gerard. [Radiowereld.NL]

De top 5 van populairste koosnaampjes:
1.    Schat, schatje
2.    Mop, moppie, mopje
3.    Lieverd, lief, lieffie
4.    Poepie
5.    Beer, beertje

Foto: Radio 10

Gerelateerde berichten