AT zoekt inspecteur met antenne voor stoorzenders

Agentschap Telecom (AT) is druk bezig het team dat belast is met het uit de lucht halen van etherpiraten weer op peil te brengen. Daarom zoekt de etherwaakhond een ‘stevige inspecteur met een antenne voor stoorzenders’.

AT zoekt inspecteur met antenne voor stoorzenders Al enige tijd is het team dat zich bezighoudt met het opsporen en uit de lucht halen van illegale radiozenders onderbezet. Inmiddels groeit de ploeg weer, maar nog altijd is AT druk op zoek naar nieuwe medewerkers.

Vooral in het noorden en oosten van Nederland zijn nog vele etherpiraten actief. Wie bijvoorbeeld in Twente de FM-band scant komt continu wel een stuk of vijf piratenzenders tegen. Als de ene piraat z’n zender uitzet of uit de lucht gehaald wordt, dan is de frequentie binnen no-time alweer in gebruik door een andere piraat. En daarom heeft AT nog steeds de handen vol aan het uit de lucht halen van illegale zenders.

Belangrijke eisen waarom de inspecteur moet voldoen zijn onder meer fysiek in staat tot een stevige inspanning, helder, duidelijk en overtuigend kunnen communiceren, innovatief en kritisch zijn en bereid zijn om op onregelmatige tijden en buiten kantooruren te werken. Dat laatste is hard nodig aangezien de meeste piraten nog altijd in het weekend actief zijn.

Maar ook moet de inspecteur goed kunnen omgaan met weerstand en daarbij stevig in de schoenen staan, want tijdens het werk gaat er wel eens stevig aan toe. Veiligheid gaat echter voor alles. Ook is een dikke huid erg handig, want regelmatig nemen etherpiraten het niet zo nauw met de fatsoens- en omgangsnormen. Stressbestendigheid is dan ook één van de verlangde competenties.

Wie geïnteresseerd is kan overigens hier terecht. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten