Uit het Media Archief: Ruud de Wild in de ochtend op Qmusic

Radio.NL keert vandaag terug naar 10 maart 2008. Toen startte Ruud de Wild in de ochtend op Qmusic. Hij presenteerde deze show samen met Jeroen Kijk in de Vegte. Jeroen van Inkel moest hierdoor naar de middag verhuizen. En daar was hij niet blij mee.

Uit het Media Archief: Ruud de Wild in de ochtend op Qmusic Voordat De Wild aan de slag ging bij Qmusic was hij werkzaam bij Radio 538.

Na een lange periode van ziekte vanwege een conflict vertrok hij in oktober 2007 bij de hitzender. Jeroen Kijk in de Vegte was daarvoor werkzaam bij KX Radio en Caz.

De eerste gast van de show was Paul de Leeuw die het programma op feestelijke wijze opende.

Opvallend was dat de ochtendshow van De Wild meerdere keren van naam wisselde. Eerst was het ‘RuuddeWild.nl’, toen ‘Ruud de Wild en de Q-Ochtendshow’ en daarna ‘Ruud de Wild in de Morgen’.

In september 2010 stopte De Wild al weer bij Qmusic om terug te gaan naar 538. Kijk in de Vegte ging nog anderhalf jaar door met ‘De Goeiemorgenshow’, dat hij samen met Kristel van Eijk presenteerde. Kijk in de Vegte wilde niet meer alle werkdagen zo vroeg opstaan.

Het toen nog onbekende duo Mattie Valk en Wietze de Jager werden toen naar voren geschoven voor de ochtend op Qmusic. [Radiowereld.NL]