Gemeente Breda geeft geen vergunning voor 538 Oranjedag

538 Oranjedag gaat niet door. Niet door John de Mol maar door de gemeente Breda. Die geeft geen vergunning voor 538 Oranjedag. Radio 538 komt nu op dinsdag 27 april met alternatief Koningsdagfeest op radio, tv en online.

538 Koningsdag komt in de plaats van het eerder geplande Fieldlab evenement in Breda.

Nu de gemeente vanwege veiligheidsredenen besloten heeft dat het feest niet door kan gaan, werkt 538 aan een alternatief. Alle 10.000 bezoekers krijgen het volledige bedrag van hun ticket automatisch terug.

Restitutie gekochte kaarten
Alle mensen die een kaart hebben gekocht voor 538 Oranjedag krijgen automatisch hun geld terug. Hiervoor is geen actie vereist vanuit de kaartkoper. Het geld wordt zo snel mogelijk teruggestort.

Veel kritiek
De afgelopen dagen barste een storm van kritiek los over het geplande feest van Radio 538. Een petitie hiertegen werd tot nu toe ruim 370.000 keer ondertekend. Voor- en, vooral, tegenstanders duikelden over elkaar.

Burgemeester Paul Depla van Breda schrijft in een verklaring: “De politie krijgt steeds meer signalen dat 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de fieldlabs aan zal trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien. Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning te verlenen voor de 538 Oranjedag.

Startschotgala
Naast het 538 feestje in Breda is ook het ‘Startschotgala’ op het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde afgelast, maar dat deed organisator De Feestfabriek zelf.

Ook bij dit Achterhoekse Fieldlab testevenement zouden 10.000 een feestje gaan vieren. “Vanwege de maatschappelijke discussie en druk op de zorg hebben we besloten om het Startschotgala niet te laten plaatsvinden op 1 mei“, schrijft De Feestfabriek. [Radiowereld.NL]