Search
Close this search box.

Patrick Kicken in gesprek met: Lex Gaarthuis (video)

Voor het lekker lange pinksterweekend weer een interview van meer dan twee uur, dit keer met de jongste deejay bij Talpa’s Radio 10: Lex Gaarthuis. Lex begon zijn nationale radiocarrière bij de begindagen van het nieuwe station 100%NL in 2006, in het weekend. Een zender waar hij later nog zou terugkeren om de ochtendshow te doen.

Patrick Kicken in gesprek met: Lex Gaarthuis (video) Verder werkte hij nog twee maal voor Slam waar hij ook de ochtendshow deed en een blauwe maandag bij BNN op 3FM.

Vervolgens lande hij bij Radio 10 om daar ook de ochtend voor zijn rekening te nemen, totdat Gerard Ekdom bij NPO Radio 2 weggeplukt werd.

Nu heeft hij naar eigen zeggen ‘best of both worlds’ want hij mag én de late avond doen, waarin hij veel vrijheid heeft en hij mag toch een paar maanden per jaar de ochtendshow doen als Ekdom weg of ziek is.

Gaarthuis kwam vlak voor de coronacrisis in Nederland wereldwijd in het nieuws omdat hij een kort liedje over het coronavirus maakte waar Chinese medelanders boos om werden. Ook in China was hij trending in het nieuws.

Hoe kwam Lex bij de (lokale) radio terecht? Hoe muzikaal is hij? Wat gebeurde er in een vage pizzeria in Almere waardoor zijn radiocarriere ineens een enorme vlucht nam? Hoe komt het dat hij keer op keer toch weer free publicity weet te scoren, nu ook weer met zijn nieuwe zondagmiddag-interview-show?

Waarom wilde hij zelf weg bij BNN en 3FM? En waarom was Patrick juist trots op hem toen hij zo in het nieuws kwam begin 2020? Antwoord op deze en vele andere vragen in dit mooie interview met een enthousiaste creatieveling: Lex Gaarthuis. [Radiowereld.NL]